Toegangskaarten Kamermuziek
brummen 1 brummen 2 brummen 3 brummen 4 brummen 5 brummen 6 brummen 7 brummen 8 brummen 9 brummen 10 brummen 11 brummen 11 brummen 11 brummen 11 brummen 11 brummen 11

Agenda

Kamermuziek in het kerkje van Hall
09-10-2016, 16:30

De frivole Parijse sfeer van de late negentiende eeuw

Gewijzigde aanvangstijd!!
Het concert begint om 16.30 uur!!!

Liza Ferschtman - viool, André Morsch - bariton en Julius Drake - piano

Na interessante omzwervingen keert violiste Liza Ferschtman terug naar een oude liefde: het Franse repertoire. Samen met bariton André Morsch en beroemd liedbegeleider pianist Julius Drake, verkent ze de frivole Parijse sfeer van de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Liederen en sonates van onder meer Poulenc en Ravel die de sfeer oproepen van een Parijse lentedag.

Ruim tien jaar geleden nam Liza Ferschtman voor haar debuut-cd de vioolsonates van Poulenc en Debussy op. Nu plaatst ze deze sonates in een breder kader. Ze speelt deze middag met bariton André Morsch en de Engelse meesterbegeleider Julius Drake onder andere Violons dans le soir, een intrigerende mini-cantate van Saint-Saëns.

Violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken.

Het ontvangen van de Nederlandse Muziekprijs in 2006, de hoogste onderscheiding voor Nederlandse musici, onderstreepte haar rol in het muziekleven binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten.

Sinds 2007 is Liza artistiek leider van het jaarlijkse Delft Chamber Music Festival.

De Duitse bariton André Morsch behaalde zijn diploma’s met onderscheiding aan het

Conservatorium van Feldkirch in Oostenrijk, het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en aan het de Nieuwe Opera Academie in Den Haag.

Andre Morsch was laureaat van 'Le jardin des voix' onder de leiding van William Christie en Les Arts Florissants.

De Britse pianist Julius Drake is gespecialiseerd in het begeleiden van liederen en de vertolking van kamermuziek. Hij is wereldwijd te gast in de belangrijkste concertzalen, waaronder Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen, de Musikverein en het Konzerthaus in Wenen. Hij musiceerde met vele grote vocalisten, onder wie Thomas Allen, Ian Bostridge, Felicity Lott en Christianne Stotijn.

 

Programma:

Werken van Fauré, Ravel, Poulenc, Debussy, Saint-Saëns

Wilt u meer informatie? Mail ons dan! | Website laten maken door Best4u Group B.V.